Den Blå Bog der foreviger jeres minder

Den Blå BogHvad skal der stå i den blå bog, der skal være et evigt minde om jeres skoletid? Står I overfor afslutningen af folkeskolen, et efterskoleår, en ungdomsuddannelse eller anden uddannelse, hvor der er tradition for afslutningsvist at lave en blå bog til minde om skoletiden, så læs med her og bliv klogere på, hvordan I får lavet den helt perfekte blå bog.

Hvad er en Blå Bog?

En Blå Bog er et opslagsværk over et menneskes mest væsentlige begivenheder og bedrifter. Den mest kendte Blå Bog er Kraks Blå Bog, der er et opslagsværk over kendte danskere. Kraks Blå Bog indeholder en kort, forenklet biografi, typisk med omdrejningspunkt i personens karriere. Krak har udgivet Blå Bog over kendte danskere siden 1909.

Det vides ikke hvor længe, der blandt studerende har været tradition for at skrive Blå Bog ved afslutningen af en uddannelse. Det vides dog, at traditionen startede på gymnasierne, og siden har bredt sig til en lang række andre uddannelsesinstitutioner såvel som folkeskolen.

Den Blå Bog bliver blandt afgangselever i dag brugt som en kort, forenklet biografi over eleverne. Ved denne type Blå Bog er fokus primært på skoletiden og det eleverne har oplevet sammen. Jeres forældres generation vil måske have en vennebog liggende i gemmerne, som er fortidens svar på den Blå Bog.

Hvad skal den Blå Bog indeholde?

Den klassiske Blå Bog kan f.eks. indeholde følgende:

Forord – Der kan være forord for hele årgangen og/eller forord for hver enkelt klasse. Det kan f.eks. være skolelederen, der skriver forordet for hele årgangen, og en klasselærer, der skriver forord for den enkelte klasse i den Blå Bog.

Oversigt eller biografi over lærerne – Man lave en enkelt side med et lille billede af lærerne, deres navn og funktion, eller man kan lave en hel side pr. lærer, hvor eleverne kan gå mere i dybden med f.eks. kaldenavn, hvad der gjorde den enkelte lærer speciel, og hvad de vil huske dem for.

Biografier over elever – Disse kan eksempelvis indeholdende følgende:

 • Foto
 • Navn
 • Bopæl
 • Rolle i klassen (klassen klovn, klassens diva, etc.)
 • Karaktertræk (et særligt udtryk, etc.)
 • 3 ting eleven ville tage med på en øde ø
 • Bedste ven
 • Interesser
 • Scoringer
 • Største bommert
 • Største bedrift
 • Fremtidsplaner
 • Hvad eleven gerne vil huskes for

Der er ingen regler, og det er helt op til jer, hvad I ønsker, at jeres Blå Bog skal indeholde.

Bestil Blå Bog hos HISTORIA

Hos HISTORIA kan I få trykt jeres Blå Bog. Vi hjælper desuden med korrekturlæsning, layout og omslagsdesign. Omslaget fås som både paperback og hardback. Designet kan være helt enkelt og strømlinet med eksempelvis ’Blå Bog, skolens navn og årstal, eller det kan være præget af billeder, logo, etc.

Priseksempler v/200 elever*

A4-format

Hardback i farver: 249 kr. pr. stk.
Hardback i sort/hvid: 210 kr. pr. stk.

Paperback i farver: 220 kr. pr. stk.
Paperback i sort/hvid: 180 kr. pr. stk.

A5-format

Hardback i farver: 200 kr. pr. stk.
Hardback i sort/hvid: 150 kr. pr. stk.

Paperback i farver: 170 kr. pr. stk.
Paperback i sort/hvid: 130 kr. pr. stk.

*Alle priser er inklusive moms, korrekturlæsning, layout, omslagsdesign, tryk, indbinding og samlet levering til f.eks. skolen.

 

HISTORIA lavede Blå Bøger for vores elever i 2018.
Vores elever havde valgt billeder og skrevet tekst,
og derefter satte HISTORIA bogen op, læste korrektur og fik den trykt.
Resultatet var vi meget glade for. Det var grafisk utrolig flot opsat. Man får et flot produkt for pengene sammenlignet med de firmaer, der blot sender en PDF-fil til tryk. Vi kan varmt anbefale HISTORIA.

Rikke Iversen,
Kontaktperson for elevrådet på Bernstorffsminde Efterskole

 

Den Blå Bog er et vigtigt værktøj til at hjælpe jer med at bevare jeres minder om skoletiden for livet. Kontakt os allerede i dag for at høre mere om jeres muligheder. Så hjælper vi jer til et resultat, I vil kunne glæde jer over i mange år fremover. Kontakt Jack J. Frederiksen på telefon 27144065 eller på mail jack@historia.dk og få et tilbud til jeres skole.

 

 

 

Menu
Cookie- og privatlivspolitik